Rosnąca popularność hiszpańskich tapas w Polsce.
Hiszpańskie tapas stają się coraz bardziej popularne w Polsce, co świadczy o tym że Polacy cenią sobie różnorodność i nowe smaki. Tapas to małe przystawki lub przekąski, które są podstawą hiszpańskie kultury kulinarnej. To proste dania, którymi można łatwo podzielić się z innymi, co sprawia, że idealne do spożywania w wspólnym towarzystwie, W menu La Iberica, w letnim sezonie pojawiło się w ofercie nowa gamą hiszpańskich tapasów, karta będzie rotować co tydzień, więc warto regularnie zaglądać i odkrywać nowe propozycje.
Pierwsze bary tapas w Polsce
powstały już jakiś czas temu, ale dzisiaj przyciągają co raz więcej tych, którzy cenią sobie autentyczną kuchnię hiszpańską i możliwość spędzenia czasu przy dobrym winie. Większe zainteresowanie próbowaniem nowych odsłon hiszpańskiej kuchni regionalnej, wiąże się z wspomnieniami częstych podróży Polaków do Madrytu, Barcelony. Bilbao, czy Wysp Kanaryjskich. Właśnie takie tapasy i wina z różnych regionów Hiszpanii można próbować w La Iberica na Burakowskiej w Warszawie.
Tapasy mają coś szczególnego
ten rodzaj posiłku tworzy atmosferę biesiadowania, co spełnia oczekiwania polskich gości, dodatkowo przystępna cena i możliwość skosztowania wielu dań w jeden wieczór to wszystko niewątpliwie atuty tapas baru. Zaczynając od owoców morza, krewetek, przez ryby i mięsa, kawałki hiszpańskich omletów i tortilli, po pikantne kiełbaski chorizo i desery, no i oczywiście hiszpśńkie wina, to połączenie prostoty, świeżości, różnorodności i klimat dzielenia się jedzeniem definiuje i przyciąga do kultury tapas.